top of page

TÖRTÉNETÜNK

A workshop a Tandem Europe program támogatásával létrejött nemzetközi Co-Warming projekt (2019-2020) kutatásaira, valamint a Ziggurat Project kollektíva és a foglalkozástartók, Sarlós Flóra Eszter és Hajdú Fanny sokéves, felnőttekkel és fiatalokkal szerzett tapasztalataira épül.

 

A nemzetközi Co-Warming projekt során a magyar Ziggurat Project összművészeti társulat és az olasz társadalmi vállalkozás, a  Larius partnerségének középpontjában a munkaközösségek mentális jóllétének fejlesztése és a kiégés jelenségére történő figyelemfelhívás állt. A Tandem Europe partnerség aktív együttműködői Elena Guinta olasz művészetterapeuta és designer, illetve Sarlós Flóra Eszter magyar koreográfus és jógatanár voltak. Projektünk során olyan művészeti eszközök fejlesztésén dolgoztunk, amelyek egy-egy közösség mindennapjaiba is beépíthetőek, valamint elősegítik a közösség nyitottságát a mentális egyensúly elősegítésére és a kiégés megelőzésének fontosságára.

 

Együttműködésünk a következőkből állt:

  • közös gondolkodás és tapasztalatcsere a művészetterápia, a mindfulness, a jóga, a tánc, a színház és a design területéről jövő szakemberekkel

  • közös gondolkodás, tapasztalatcsere, mentorálás a Tandem Europe programon belül nemzetközi projektmenedzserek, szociális dolgozók és művészek segítségével

  • workshopok tesztelése különböző célcsoportokkal (a Larius társadalmi vállalkozás alkalmazottai, művészek és kulturális menedzserek)

  • egy, a gyakorlatokat összefoglaló és vizuálisan megjelenítő kártyacsomag elkészítése angol nyelven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2020 elejétől kezdve a projekt magyarországi fejlesztése EMPOWERmental néven folytatódott. Hajdú Fanny drámapedagógus és facilitátor segítségével adaptáltuk a workshopot a 16-18 éves középiskolai korosztály részére, előtérbe helyezve olyan eszközöket, amelyek a mentális és fizikális egyensúlyt támogatják a pandémia okozta szorongás és az online oktatás nehézségei közepette. Ezidő alatt több nemzetközi együttműködésre is lehetőségünk nyílt, például az Istanbul Fringe Fesztivál közönségével vagy az Anti Bullying Movement Series Erasmus+ projekt résztvevőivel. Az EMPOWERmental workshop 2021-ben bekerült a Good Impact fenntarthatósági vásárra, melyen több mint 50 cégnek mutatkozhatott be. 

 

Célunk, hogy a workshopot minél több nonprofit és forprofit közösségbe juttassuk el a jövőben is és hogy a programot a különböző együttműködéseken keresztül folyamatos fejlődésben tartsuk. 

 

 

 

 

A projektben résztvevő szakemberek és segítők, akiknek hálásak vagyunk: 

Elena Giunta, a Co-Warming projekt társalapítója, művészetterapeuta, designer

Cristina Conca, a LARIUS Società Cooperativa Sociale igazgatója

Brigitta Kovács, a Co-Warming projekt menedzsere

Rab Alexandra, táncos és pszichológus

Lakos Fanni, színész és tréner

Axel Rutten, művészetterapeuta, művész és kundalini jóga tanár

Hadi Habibnejad, koreográfus és tánctanár

Alessandra Pedraglio & Lorenzo Stefano Bordiga, hahota jóga tanárok

Nicoletta Ferri, táncos és tánctanár

Rossella Elisio, mindfulness coach

Ziggurat Project művészei

 

A weboldal létrejöttében segítettek:

Salgó Viktória, grafika

Fuchs Máté, fotók

Bodnár Patrícia, fotók (Good Impact rendezvény)

Lukács Gergő, videóvágás

 

Eddigi támogatóink: 

Tandem for Culture, LARIUS Società Cooperativa Sociale, Artopolis, EMMI, NKA, Civil Impact, International Visegrad Fund

Elena_Flora-480x320.jpg
2.png
3.png
bottom of page